De beste periode om te leren surfen!

Al eerder kwam het onderwerp leren surfen in Nederland bij ons ten sprake. We kwamen toen tot de conclusie dat de Nederlandse golven uitermate geschikt zijn om het golfsurfen onder de knie te krijgen. Maar wanneer is nou eigenlijk de beste periode om te leren surfen in ons koude kikkerlandje?

Iedereen zal daar misschien bij denken: ‘de zomer!’. En dat is natuurlijk ook niet zo’n gekke gedachte. De zon schijnt, de temperatuur stijgt tot ruim in de 20 graden, en je kan lekker in een dun zomer wetsuit het water in, wat de zomermaanden super aantrekkelijk maakt om te leren surfen. Maar stiekem begint het echte surfseizoen later..

Nederlands piekseizoen

Het najaar staat voor de deur en dat betekent dat we langzaam onze winterjassen, mutsen en sjaals weer uit de kast gaan halen. Maar niet getreurd, want de watertemperatuur is juist nu op zijn best! De hele zomer heeft de Noordzee de tijd gehad om op te warmen en daar plukken we momenteel de vruchten van. Daarnaast is het zo dat de maanden september, oktober en november bekend staan om hun goede swells oftwel deining. In Nederland moeten we het hebben van de windswells, en door het mooie zomerweer hebben we dan ook niet altijd de beste condities. Het najaar is dus met zijn goede golven en warme watertemperaturen een perfect moment om te leren surfen.

Tijdens de herfstperiode is het in de Westlandse wateren lekker rustig, de zomertoeristen zijn inmiddels weer richting huis, en we hebben de line-up weer voor onszelf. Genoeg ruimte om te leren surfen of om zelf nog meer te kunnen oefenen! Zo kunnen we zo lang mogelijk dat heerlijke surfgevoel vast houden, wat we in de zomer ook altijd hebben.

Dat het najaar de beste periode is om te surfen is ook de reden dat het reguliere surfseizoen bij Dreams doorgaat tot oktober. Na oktober hebben wij de SURFfit groep, de Wintersurfers en natuurlijk ons SHREDDERS Team. Die stomen daarna met volle bepakking het winterseizoen in!

Winter Gear

Voor advies of vervanging van je winter gear, zodat je lekker door kan blijven shredden, kan je lezen bij onze infopost op de Dreams Shop website. Of je kan gezellig bij ons langskomen in Ter Heijde!