Over enkele weken gaat Dreams Surfschool alweer van het strand af. Maar voordat het zover is, organiseerde Dreams traditiegetrouw en ter afsluiting van het surfles-seizoen de Dreams Softtoppers 2016 in Ter Heijde aan zee. De Softtoppers is geen gewone surfwedstrijd, maar eentje met een typische Dreams twist.

Bij de eerste surfcheck op de ochtend van zondag 9 oktober bleek al dat het een goede surfdag zou gaan worden; offshore wind en heup hoge golven met cleane wanden. De zon kwam op en de Surfkids verzamelden zich bij Dreams Surfschool op het strand van Ter Heijde. De 22 jongste deelnemers mochten namelijk als eersten van start deze dag, en kregen allemaal een willekeurige softtop toebedeeld waar zij de wedstrijd op gingen surfen.

Ondanks dat sommige jonge surfertjes het nog een beetje spannend vonden, lieten alle Surfkids zien wat ze in huis hadden. Uiteindelijk gaat het niet alleen om het winnen van de wedstrijd, maar ook om veel lol hebben, vandaar dat we naast de podium plaatsen ook drie leuke funprijzen konden uitreiken:

 1. Pjotr
 2. Feere
 3. Marin
 • Golf van de dag: Sebastien
 • Aanmoedigingsprijs: Maryse
 • Most Stoked Kid of the day: Linde

In de middag mochten maar liefst 48 gevorderde surfkids, grommets, volwassenen en Dreams instructeurs het tegen elkaar opnemen voor een plaats in de finale. Hoewel de softtoppers een echte funwedstrijd is, werden sommige surfers erg fanatiek en haalden dan ook alle tricks uit de kast om een prijs in de wacht te slepen. Uiteindelijk behaalden twee Dreams instructeurs en een grommet het hoogste podium:

 1. Joep Gras
 2. Brian van Vliet
 3. Jali van der Valk
 4. Paul Groenheijde
 5. Stef van Noordennen
 6. Samuel Moyal

Buiten de heats om werd de gehele dag veel gesurft, lekker gegeten en was iedereen gezellig met elkaar bezig in en buiten het water. We willen iedereen bedanken voor deze zeer geslaagde dag, en hopelijk zien we iedereen weer in het nieuwe surfseizoen.

Foto’s: Dave van der Sar/Skillshots