Leren surfen in Nederland – Bij Dreams in Ter Heijde

Niet iedereen weet dat je in Nederland als beginnend surfer eigenlijk heel goed kan leren surfen. In de Noordzee vind je zelden de grote en heftige barrels die je kent uit de surffilms. Voor sommige surfers flink balen, maar als je wilt leren surfen ideaal! De Hollandse golven zijn vaak een tikkeltje vriendelijker, niet zo hol en perfect voor een rustige ’take off’. Vandaar dat leren surfen in Nederland helemaal niet zo’n slecht idee is.


De basis

Het is en blijft belangrijk om de basistechnieken van het golfsurfen goed te leren, zoals het peddelen en het opspringen. Surfen is meer dan alleen staan op een surfboard, want veiligheid en kennis van de zee zijn ook van groot belang! Hoe ga je op met de stromingen van de zee? En hoe bescherm je jezelf wanneer je van een surfboard valt? Bij Dreams is dit altijd een standaard onderdeel van de surfles, zo weet je zeker dat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Surf seizoen in Nederland

In het voorjaar begint het land en de Noordzee aardig op te warmen, in de zomer kan er zelfs met een dun wetsuit (3/2 mm) gesurft worden. Als beginner is het dan ook ideaal om in deze periode te starten met de eerste lessen. In Nederland moet je dan wel een echte bikkel zijn om jaarrond te surfen, want in de winter kan het water flink koud worden. Gelukkig kan een dik wetsuit (5/4 mm of meer) al een hele hoop goeds doen tijdens de winter. En als het écht koud wordt, zijn een surfcap, schoenen en handschoenen ook noodzakelijk in je surf-uitrusting.

In Nederland zijn er verschillende plekken waar je kunt leren surfen. Dreams Surfschool is gelegen in het Westland, Ter Heijde om precies te zijn. Dit is een klein vissersdorpje waar wij al jaren surfles geven aan beginners, gevorderden, opkomende talenten en ook aan volwassenen die graag hun opgedane technieken eens willen bijschaven.

Voor wie

De meeste volwassenen beginnen met een groepsles surfen, waarbij je in een klein groepje van maximaal zes personen de beginselen van het golfsurfen leert. Enthousiastelingen die het golfsurfen graag sneller onder de knie willen krijgen kunnen privéles nemen of een 3-daagse cursus volgen.

En dan?

Na afloop van de eerste surflessen worden de eerste surfboards en wetsuits vaak al snel aangeschaft. Begrijpelijk, want niemand wil meer langer wachten om het water weer in te gaan! Zo zie je maar dat leren surfen in Nederland echt wel mogelijk is!

Sea you out there!