Paul Groenheijde

Surfles geven, bouwen aan de indoor playground, op reis naar tropische bestemmingen, kids leren skaten, oppassen op zijn zoontje Quint en nog veel meer andere activiteiten houden Paul Groenheijde, eigenaar van Dreams, alle dagen van het jaar bezig. Dreams, ooit een idee op papier, is nu vele jaren later uitgegroeid tot een multidisciplinair bedrijf. Maar was dit ook wat Paul ooit voor ogen had?

Leg eens uit, waarom zit je in Ter Heijde met Dreams?
“Toen ik ooit verhuisde van Naaldwijk naar Ter Heijde verklaarde ongeveer iedereen me voor gek. Nu, een paar jaar later zeggen ze dat het helemaal goud is hier.
Als je niet uit de buurt komt ken je Ter Heijde waarschijnlijk niet en dat is ook het leuke, het is een relaxt, nog redelijk onontdekt plekje. Massa toerisme hoeft van mij niet hier, laat iedereen die houdt van relaxtheid maar stranden hier”.

Toen je ooit begon met Dreams, had je toen gedacht dat het er nu zo uit zou zien?
“Ik had een ondernemingsplan geschreven samen met mijn broer destijds, daar stonden alle ideeën voor het huidige Dreams wel al in. Maar we hebben er wat langer over gedaan om alle plannen te realiseren. Het grootste verschil is dat we gestart zijn met een winkel van 160 m2, en nu 45 m2 hebben. Toch heb ik nog steeds het idee dat we in deze kleinere winkel alles hebben wat je nodig hebt. Maar naast die shop hebben we nu ook een surfschool op het strand en een indoor locatie om skatelessen en dergelijke te geven. Een droom die werkelijkheid is geworden”.

En wat zijn je toekomstplannen voor Dreams?
“Ik ben tevreden met hoe het nu staat, het hoeft van mij niet groter dan dit. Ik vind het wel belangrijk om te blijven verbeteren en te blijven bijschaven. En vooral ook zelf les te blijven geven, want dat vind ik toch wel het aller leukste. Ik ben heel blij met het hechte team collega’s waarmee we al jaren samen werken. De laatste jaren zijn er ook wat kids bij dat team collega’s gekomen, die zijn ooit begonnen bij ons op surfkids- of skateles. Dat vind ik echt heel cool. Net als de gasten die vroeger in de winkel kwamen in Naaldwijk mijn skatematen zijn, voelt het ook nu weer dat de cirkel rond is”.

Je bent papa geworden dit seizoen! Hoe vindt je dat!? 😀
“Dat was mijn laatste grote wens die nog op mijn lijstje stond, papa worden! Ik vind het super kicke, voel me enorm verantwoordelijk voor dat kleine ventje. Het is heel leuk om samen te spelen en hem dingen te leren. Ik heb ook geleerd dat minder slapen ook een ritme is waar ik aan kan wennen”.

Heb je voor ons een mooi of bijzonder verhaal van een van de SurfKids?
“Iedereen heeft wel een mooi verhaal, maar wat het eerste in me op kwam was dit: Een jongen die 4 jaar geleden bij ons kwam surfen had een heel eigen manier van communiceren en leefde voornamelijk in zijn eigen wereld. Ik kon in eerste instantie voor mijn gevoel niet tot hem doordringen. Op een dag hoorde ik zacht geroep ‘SOS’ uit de kleedkamer komen. Daar zat hij, als enige nog met zijn hele wetsuit aan. Ik vroeg hem wat er was en het bleek dat hij zijn handschoenen niet uit kreeg en daarom niet omgekleed was. Het was niet in hem opgekomen om naar me toe te lopen en om hulp te vragen. Inmiddels is hij al 13 en won afgelopen seizoen ineens de SoftToppers. Hij voelt zich hier helemaal thuis, heeft een heel grappig gevoel voor humor en doet gewoon zijn ding hier. Ik hoop dat hij hier lekker blijft hangen”.

Hoe zijn de golven geweest afgelopen winter?
“In 2016 hebben we echt mooie dagen gehad hier, maar 2017 viel me tot nu toe een beetje tegen. Nu moet ik wel zeggen dat ik ook vanaf januari veel ben gaan klussen in onze nieuwe Dreams Playground (indoor locatie) dus dat ik misschien daarom ook wel een surfmomentje gemist heb”.

Wat verwacht je voor dit zomerseizoen?
“Een hoop gezelligheid bij Dreams! Ik hoop dat we alle surfers en skaters vaak gaan zien, lekker samen buiten spelen, daar heb ik zin in! Of dat nou tijdens een les is of op een vrije dag, ik vind het gezellig om met vrienden in het water te liggen. Of dat nou vrienden zijn die ik al jaren ken of klanten zijn die vrienden zijn geworden. Ik geniet daarvan. Beter dan op een tropische break liggen in je eentje”.

En wat doe je in de winter?
“Een mooie surftrip maken naar een land met palmbomen en mooie golven met m’n gezin. En dan verder bouwen aan Dreams Playground en daar de skatelessen geven. Uiteraard ook weer het nieuwe seizoen voorbereiden. En dan is de winter wel weer voorbij meestal”.